top of page

Universitetsmiljø på lokum


Den gode lyriker Mikael Josephsen, der for nylig modtog Harald Kidde-legatet, har læst Balloner forbudt, og skriver på Facebook: ”Bogen er skrevet i kortprosa, men med storform som traditionel roman. Den er let læselig i et ligeudadlandevejen sprog. Her klædes de intellektuelle helt af til skindet og udleveres til resten af menneske(lig)heden. Det er de samme banale ting der rodes med, fester og utroskab, børn og familieliv. Ved et første kig i bogen, tænker man måske at den er let sluppet om ved. Men tag ikke fejl. Den klokkeklare utroværdige stemme fængsler. Der er mange finurligheder, og det at bogen begynder med at jeget har fingeren oppe i en russisk fisse, er næsten en billedliggørelse af tidens storpolitik. Bogens absolutte force synes jeg er, at det intellektuelle universitetsmiljø er sat på lokum. Det har været nogle gode timer, et godt bekendtskab med dette nye forlag og denne stilrene og dog stilbrydende forfatter”.

Også Bo Bjørnvig fra Weekendavisen er glad og finder romanen veskrevet og underholdende – og synes, der er lidt Tvind over universitetslivet hinsidan: ”Han skal vise film for 80 studerende, men apparaturet virker ikke, og da han beder lokale-betjenten hjælpe, nægter denne, han har pause og spiser wienerbrød. Betjenten får så en skideballe af lektoren, hvorefter han lægger sig syg og indberetter lektoren for krænkelse. Lærerforsamlingen kræver, at lektoren undskylder til betjenten foran alle, og det gør han til forsamlingens udelte fryd. Der er lidt Tvind over det. Men inden undskyldings-seancen, som han i øvrigt overdriver så voldsomt, at kollegernes frydesmil blegner, får han et raseriudbrud på lærermødet: ’jeg siger, at menneskene i Sverigeslandet snart er så sarte og skrøbelige og lesbiske og handicappede og kønsløse og kedelige og livsnyderfjendske, at det ikke er til at holde ud, det er lige til at tude over. Jeg er slet ikke til at stoppe …”

Og som om dét ikke var nok, kan man høre mere om Robert Zola Christensen og hans fortællers oplevelser i og med Sverige i Radio 24/7, hvor han var på besøg i Cordua & Steno torsdag d. 29. juni.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page