top of page
michael_ib_forfatterweb_original.jpg

Ib Michael

Ib Michael debuterede i 1970 med romanen En hidtil uset drøm om skibe og har siden udgivet over 30 bøger, både digt- og novellesamlinger, essays, rejseberetninger og romaner. Han har modtaget en lang række priser, bl.a. Otto Gelsted-prisen, Weekendavisens Litteraturpris, De Gyldne Laurbær, Kritikerprisen og Det Danske Akademis Store Pris. På Arabesk har han udgivet Det rygende spejl, Den rullende kanon og Digte fra Mexico 1971 og Billeder fra Mexico 1971.

Tua-Forsstr%C3%B6m-Foto-Mao-Lindholm_edi

Tua Forsström

Tua Forsström er en af de mest anerkendte og prisbelønnede digtere, vi har i Norden. Siden sin debut med En dikt om kärlek och annat har hun skrevet en række gennemmusikalske digtsamlinger. Ofte med rå, men smukke naturmotiver, som i gennembruddet Efter att ha tillbringat en natt bland hästar (1997), der blev tildelt Nordisk Råds Litteraturpris. Hun er desuden medlem af Det Svenske Akademi. På Arabesk har hun udgivet En aften i oktober roede jeg ud på søen & Optegnelser, oversat af Maja Lucas og Kamilla Lófstróm.

josephsen mikael_forfatterweb_original.j

Mikael Josephsen

Mikael Josephsen debuterede med Havet under hjertet i 1998 og har siden skrevet en række digtsamlinger og romaner. I 2016 udkom Knæk, som var første del af den misbrugstrilogi, han fuldførte på Arabesk med Jeg er farmor og Jubelidiot. Han har modtaget flere legater og priser for sit forfatterskab, blandt andet Danske Skønlitterære Forfatteres Hæderslegat og Statens Kunstfonds treårige stipendium.

Robert 2.jpg

Robert Zola Christensen

Robert Zola Christensen har udgivet en lang række bøger, både akademiske, essayistiske og skønlitterære. Han debuterede i 1997 med Kristinas tavshed og har siden blandt andet udgivet en triologi af spændingsromaner og en længere række manderomaner, som også omfatter de to romaner på Arabesk, nemlig Balloner forbudt og Det er Knud, som er død, som begge desuden er oversat til flere sprog. Han er ph.d. og arbejder på Lunds Universitet.

_JCA2894_edited.jpg

Marianne Stidsen

Marianne Stidsen er lektor emeritus, dr.phil. og medlem af Det Danske Akademi. Hun modtog Kulturministeriets faglitterære pris i 2018. Hun har siden sin debut i redigeret og udgivet en længere række bøger om litteratur, kunst og identitet, blandt andet Ankomster – til 90’erne, Den nordiske MeToo-revolution 2018 og disputatsen Den ny mimesis. På Arabesk har hun udgivet essaysamlingen Da Ariadne lærte Theseus at danse.

Mick og Allan_edited.jpg

Allan van Hansen

Allan van Hansen er cand. mag. og dansk lektor ved Stockholms Universitet - foruden tegner. Han har udgivet og illustreret flere bøger, blandt andet børnebøgerne En hat med grønne vinger, Mig og Glistrup og tegnet og forfattet de grafiske romaner Jammers Minde, en tegnet gendigtning af Leonora Christinas erindringsværk, og overgrebsfortællingen Underlevet, alle på Arabesk.

Mari.jpg

Mari Bacquin

Mari Bacquin er lektor i fransk ved Lunds Universitet. Hun er uddannet fra Sorbonne og forsker i middelalderens sprog og litteratur. På Arabesk har hun udgivet børnebogen En har ed grønne vinger sammen med Robert Zola Christensen.

Jakob-Vedelsby.jpg

Jakob Vedelsby

Jakob Vedelsby er kandidat i Film- og Medievidenskab fra Københavns Universitet. Han debuterede  i 1990 og har siden publiceret digte, romaner og fagbøger. Han har været formand for Dansk Forfatterforening. På Arabesk har han udgivet romanen Universets centrum, en skæbnefortælling og en kærlighedsroman, som foregår på en lille ø et sted i Danmark.

Fetisov 5.jpg

Jegor Fetisov

Jegor Fetisov har udgivet flere romaner, er redaktør ved et litterært tidsskrift og har oversat en række danske forfattere til russisk, men Arken er hans debut på dansk. Romanen udkom i Rusland i 2016 og har siden været indstillet til flere store litteraturpriser, men dens forfatter bor i København.

Himmelstrup.jpg

Kristian Himmelstrup

Kristian Himmelstrup debuterede med romanen Dinosaurens sidste tango i 2004 og har siden udgivet flere romaner, biografier og fagbøger, blandt andet om kulturformidling. På Arabesk er udkommet novellesamlingen Små skred og romanen PIO om postfunktionæren Louis Pio, der grundlagde Socialdemokratiet, men blev bestukket til at forlade Danmark. Han er cand.mag. og har undervist i skrivekunst, dansk sprog og kulturformidling på højskoler og universiteter i Danmark, Sverige og USA.

Søren.jpg

Søren Nordstrand

Søren Nordstrand har udgivet flere børnebøger, blandt andet Bertram stjæler en revolver - og på Arabesk den barske historie om Mig og Glistrup.

bottom of page