top of page

Rygende spejl


D. 21. april udkommer Ib Michaels Det rygende spejl, en antologi med indianske tekster - og et grundigt forord og efterskrift af den gamle forskeraspirant, der sætter det hele i perspektiv:

”Der er én historie, jeg aldrig kommer mig over. Det er historien om, hvordan vi i Columbus' kølvand ankommer til Den Nye Verden med hovedet fuldt af paradisdrømme, med grådige hænder og med lommerne fulde af papir på, hvad vi skal opleve. Traktaterne var underskrevet på forhånd. De fra begyndelsen fejlbenævnte indianere skulle underkaste sig den spanske krone og den katolske tro. Erobrerne sørgede for det første; munkene tog sig af det sidste. De kom til en verden fuld af undere, som de aldrig så, for hovederne var programmerede hjemmefra”.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page