top of page
Jammers Minde

Jammers Minde står på Kulturministeriets Kulturkanon over de tolv vigtigste værker i dansk litteratur. Det er ikke alene det første danske erindringsværk, men også et værk af høj litterær værdi, som fortjener at blive genformidlet til en bredere læserskare.

 

Bogen beskriver kongedatteren Leonora Christinas 22 år i Blåtårn. Det er den fascinerende historie om, hvordan det er at gå fra at være rigets førstekvinde til at ende blandt kriminelle og psykopater: ”Kunne man veje min jammer og mine lidelser sammen i én vægtskål, så ville de være tungere end sandet i havet”, som det hedder i fortalen.

 

Jammers Minde rummer alt det, et episk drama kan, og denne grafiske version følger i store træk forlægget. Den er opdelt i 17 kapitler, som rummer nøglescenerne fra det oprindelige værk, men med en anden dramatisk nerve og et andet formsprog, der giver en ny indgang til historien og åbner den for en anden tid og et andet publikum.

Tegner Allan van Hansen er cand. mag i dansk og hollandsk og dansk lektor ved Stockholms Universitet. Han har tidligere blandt andet illustreret børnebøgerne En hat med grønne vinger og Mig og Glistrup for Forlaget Arabesk.

Køb bogen i webshoppen.

 

bottom of page