top of page

Den rullende kanon

Den rullende kanon er 242 yndlingsdigte fra hele verden, udvalgt af to lyrikelskere gennem lange læsende liv.

 

Digtene i Den rullende kanon taler sammen på tværs af tid og rum og uden for enhver kronologi; der er beduindigte, haikudigte, mayadigte, beatdigte, prosadigte og rimede digte fra alle tider og alle dele af verden - selv om det er en bærende pointe, at samlingen ikke er repræsentativ. Som Ib Michael skriver i efterskriftet:

 

”Udvalget er vilkårligt sammensat af ren lyst og ud fra dagens læsning. Digtene er alle uden undtagelse med, fordi de har haft en tone, som vi er faldet for. Og som har vakt genklang. Snublesten. De ligger på vejen og får dig til at miste fodfæstet. Et øjeblik er du fri af tyngdekraften og kan flyve til en stjerne”.

 

Her er blandt mange andre snublesten af Naja Marie Aidt og John Ashbery, af Paul Celan og Glenn Christian, af Sappho og Gunnar Ekelöf, af Nicanor Parra og Li Po. Der er 242 digte at gå på opdagelse i, at blive beruset i og inspireret af; digte som alle burde læse, så de for en stund kan miste jordforbindelsen.

Køb bogen i webshoppen.

Anmeldelser og omtale af Den rullende kanon

Bogrummet (5 stjerner)

"Den rullende kanon er som en skattekiste fuld af de skønneste juveler fra alle tider og alle verdenshjørner. [..] Digtantologien Den rullende kanon har min udelte begejstring. Det en uopslidelig gave til fortryllelse, forelskelse, hjerneblaf og klomærker". 

 

Læs hele anmeldelsen her.

 

Bogvægten 

"Antologien vil pryde bogreoler i ethvert hjem. Det er et værk, der kan tages frem igen og igen, og ét du kan læse forfra og bagfra. Den vil glæde enhver garvet lyrik-elsker, og samtidig fungere optimalt som introduktionsværk, for personer som blot er nysgerrige på at finde ud af, hvad det egentlig er det kan det der digtning".

 

Læs hele anmeldelsen her.

 

Bognørden (5 stjerner)

"Den rullende kanon er en solid samling digte, der kan tages frem igen og igen, giver stof til eftertanke og faktisk gav mig oplevelsen af at opleve nye sider, når jeg genlæste nogle af digtene. Og så er det altså svært ikke at blive smittet af den store glæde og entusiasme, der er baggrunden for samlingen".

 

Læs hele anmeldelsen her.

 

Litteraturformidleren (4 stjerner)

"Jeg er vild med konceptet, den frie udvælgelse, fralæggelsen af indskrænkende rammer og kvotetænkning. Antologien bærer tydeligt præg af lyst og kærlighed til poesien".

 

Læs hele anmeldelsen her.

 

Exitedreading

"Jeg kan kun give mine varmeste anbefalinger til at købe denne samling, og så give de to lyrikriddere, Ib Michael og Thomas Boberg et stort skulderklap for at give de danske lyrikelskere noget nyt og spændende, en spændende kanon, der indeholder det hele".

 

Læs hele anmeldelsen her.

 

Skrivforlivet

"Det er sådan én, som kommer til at bo på dit sofabord eller i din vindueskarm eller der, hvor du lægger dine bøger fra dig, og så vil du gå og samle den op igen og igen og læse et digt eller to eller tre. Jeg har læst i den over de sidste dage, og nu taget den med i skrively i denne weekend, hvor jeg bruger den til at tage åndehuller hist og her, når jeg dukker op fra at skrive i min romans dybder, og når jeg vender hjem, skal den bo i stakken af bøger på ryggen af min sofa, hvor jeg elsker at sidde og læse. Den kommer aldrig på plads i reolen. Køb den nu. Som i lige nu".

 

Læs hele anmeldelsen her.

bottom of page